Construction Walls Take Up Most of Morocco Pavilion Entrance at EPCOT

Shannen Ace

People walking through a narrow passageway in an outdoor setting with construction walls on the left and stone walls on the right. A man in an orange shirt leads the group.

Construction Walls Take Up Most of Morocco Pavilion Entrance at EPCOT

Construction walls now take up most of the entrance courtyard of the Morcoco Pavilion in EPCOT. This latest round of construction work began in March.

Morocco Pavilion Construction

A group of people walk past a construction barrier at the Morocco Pavilion in Epcot. The pavilion features traditional Moroccan architecture with a tall tower in the background under a cloudy sky.

The walls cut across the front of the pavilion, with tables and chairs set up against them. The only way to walk further into the pavilion is down a thin walkway in front of Tangierine Café.

Construction barriers are set up in an outdoor plaza with tables and chairs, partially obscuring architectural features, including a tall tower with intricate designs.

The gallery featuring “Race Against The Sun” remains open, with access around the construction walls.

People walking near a building with a large arched doorway, two trash cans, and an easel sign that says "Restaurant Marrakesh" at Epcot.

When we visited on Friday, a Cast Member was stationed at the front of the pavilion with a paddleboard sign advertising the Annual Passholder lounge. The limited-time lounge is in Restaurant Marrakesh at the back of the pavilion. An A-frame sign was also up advertising the Jasmine meet and greet.

People walking through a narrow passageway in an outdoor setting with construction walls on the left and stone walls on the right. A man in an orange shirt leads the group.

There are only a few feet of walking room on two sides of the construction walls.

A group of people, including children and adults, walk along a brick pathway beside construction barriers on a sunny day. A stroller and a seated person can be seen in the background.

Plants have been removed from this bed at the archway entrances to the rest of the pavilion. It’s currently full of mulch.

Three people walk past an ornate, arched doorway, set within an old, textured stone building.

There is no more scaffolding or scrim over the archways.

People walk through an ornate, arched entrance with intricate blue and beige tilework.

There don’t appear to be any design differences in this space. Construction work was likely basic maintenance.

A person is working at a small desk inside a room with textured walls. Outside, three people, including a child, are walking past the open doorway.

The walls stop before the pavilion’s Kidcot Fun Spot.

A person wearing a black shirt and gray shorts, with a red backpack, is entering a room through an ornate, partially open door.

It’s also through this alcove that guests can enter the gallery.

A hallway with intricate tiled walls, colorful stained glass doors, and two benches. Two people are seated on a bench to the right. A black barrier prevents entry through the doors.

Inside the gallery, stanchions block the main entrance.

The Morocco Pavilion has been under construction on and off since Disney took over ownership in 2020. Disney revamped Spice Road Table but never reopened Restaurant Marrakesh, although it remains listed on the Walt Disney World website as “temporarily unavailable.”

For the latest Disney Parks news and info, follow WDW News Today on TwitterFacebook, and Instagram.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.